Jan 19, 2012

Semangat Hias Kelas :)

Assalamuailaikum :) Entri pertama untuk bulan pertama. Nak ber-aku.

Sekolah? Emmm, boleh laa kan. Tapi yang menyampah dengan peraturan sekolah. Siapa suka peraturan sekolah? Sini aku nak belanja ais krim. Ahh tak apa, lagi setahun haa. Pastu bouy SMJ, pastu aku mula laa nak rindu sekolah. Baru masuk bulan Januari tau, belum bulan Oktober or November okay Hanis. Apa aku merepek ni.

Okay stop. Aku tahun ni, selaku bendahari kelas tercinta, 7A1. Selaku ketua keceriaan, cuiii. Tak sebenarnya. Aku suka hias kelas bagi lawa, dengan Adiela. Kelas lawa baru semangat nak belajar, ye dak? Kutip duit, pastu sibuk beli kain lahh bunga lahh apa lahh kan.

Okay jom tengok hasil aku dengan Adiela yang tak seberapa ni.

Benda alah ni aku tak tau apa nama dia. Aku panggil kubah jaa. So tema dia hitam and gold. Baru nampak elegen enn enn? 
After make up kubah ni. So ni hasilnya. Cakap cantik cepat !
Tulisan aku buruk. Jangan kutuk. 
Aku bertugas hari Isnin, dengan Adiela. Wuuu~
Plastik kuning tu jatuh, pastu terpijak kot. Pastu kotor laa tu.
Cikgu Aishah okay guru kelas aku. Hampa ada kaa dia jadi guru kelas hampa? Haha.
Ni qoute untuk tampal tampal.
Tampal dekat sini. Dinding.
Sebelum.
Selepas. Cun enn letak riben? Nanti kalau cikgu ajar, aku tak tengok tulisan tu. Aku asyik tengok riben jaa, hihi.
Meja guru. Lapik tu aku beli kain buat tirai, senang sikit. Harga dia RM 4.80. Murah kannn.
Okay ni yang paling aku suka. Aku rasa bunga tu comel sangat. Harga bunga sekali dengan pasu semuanya RM 16.00. Murah kannn. Pasu dengan bunga tu beli asing.
Aku tak bersedia lagi, pastu muka macam tidoq sambil nyanyi. Mata lebam macam kena belasah. Adiela maintain cantik gitu.
Masa ni baru dapat cincin misai. Pastu ciwi laa kan nak bergambar bagai dengan cincin tu.
Okay bouy !

Hari ni dapat baucer RM 200.00 untuk beli buku. I really need that baucer sebab nak beli buku latihan kan, nak study kan, nak STPM kan.

Ni haa lapik meja yang harganya RM 6.00. Tak berbaloi langsung. Dah laa kain satin. Baik aku ambik shawl aku lapik meja kan.
Adiela pun tak suka lapik meja kelas. Bebai masa dapat. Tapi muka bebai pun still cantik gitu. Adiela, aku tau hang suka bila aku tulis macam ni. Haha :P
Muka excited dapat baucer I.
Muka excited dapat baucer II.
Me love this picture much. Moh laa kita ke Popular. Moh laa kita ke Mcd. Ehh.

Cuti sekolah dah bermula. Cuti untuk Chinese New Year. Seminggu wowoooo ! Homework macam setahun wowoooo ! Demi masa depan. Think positive think positive. Jaga diri semua, makan limau banyak banyak. Bye assalamualaikum, xx.

A single smile can hide a thousand tears.

4 comments:

Ali Power said...

amboi,smgtnye tayang voucher

Hanis Ramlee said...

Ali Power : Hehe, lepas ni tak dapat dah.

hanabunga said...

hanis tudung skolah spray starch ka?jadi gila tudung!suka2.cantik kelas hampa :)

Hanis Ramlee said...

hanabunga : tak spray pun Hana, dia ikut laa ada hri dia elok, ada hari dak, hehe. Thanks :)